Jørn Hoelstad Pettersen

Mitt hJØRNe av web'en

Strøm og sikkerhet og webfiltre og sånt

Det er rart med enkelte bedrifter. Du kan liksom ikke slippe unna det klamme, ekle grepet deres, uansett hvor mye du prøver. Ta et herværende firma som tynte penger ut av meg og mange forbrukere ved å selge oss dyr strøm. Vel, det ble konkurranse i det markedet, og dermed en mulighet for å finne andre leverandører. Men siden nettleien ble skilt ut som en separat kilde til fortjeneste, og firmaet er monopolist på kontroll over nettet, kunne det bare elegant skru opp den delen av regningen og fortsette å sope inn penger (som bl.a. brukes til verdige formål som å sponse en fotballklubb slik at den kan betale millionlønn til idrettslige middelmådigheter).

I de siste dagene har jeg hatt problemer med at enkelte websider er sperret – bl.a. alle bloggene til engelskelevene mine. I går skar et opplegg til en hel fagdag seg. Klassen skulle søke informasjon på nettet og levere inn en besvarelse på slutten av tretimersøkten. Ikke én nettside var tilgjengelig. Av og til kunne man, ved hjelp av ti-femten gjentatte forsøk på å klikke seg gjennom, komme til en side. Forsøkte man å komme videre, var det stopp. Jeg ga opp.

Hva har dette med min strømleverandør å gjøre? Vel, leverandør av bredbåndslinjene til skolen, og til resten av de videregående skolene i fylket er – surprise, surprise – samme firma. Og nå har tydeligvis en av de ansatte tatt med seg tiåringen sin på jobben - sikkert planleggingsdag på skolen – og gitt ham i oppgave å lage webfilter for alle skolene i Akershus. For vi kan vel ikke tro at det er voksne personer som kløner til et webfilter slik at det sperrer ute – alt?! Problemet var det samme over hele fylket i går.

Fri og bevare meg for en slik inkompetanse! Å – nei, det var sant. Dette er produsenten av strøm og sikkerhet og kaos på internett og sånt som det ikke går an å fri seg fra. Nå blir det nok viktig å ha plan B for enhver økt basert på internettbruk framover.

0 comments

Add comment

 
Powered by: itslearning