Geir Dahlberg

Your ePortfolio

Studietur IKT og skoleledelse

Januar 2008 var jeg på studietur til Nottingham og London for å se på IKT og skoleledelse. 

Oppholdet på NCSL (National College of School Leadership) i Nottingham innehold bl a skolebesøk til Djanogly City Academy, en skole for elever i alderen 11-19. Her har jeg lagt ut en liten film om besøket, samt uredigert opptak av assisterende rektors presentasjon av skolens bruk av Microsoft Learning Gateway.

Jeg har også laga en liten film om noen av inntrykkene fra Bett-messa i London (IKT-utstyr i skolesammenheng, mm). Her har jeg også hengt på Microsofts egen presentasjon av Learning Gateway slik de presenterte det på messa.

Jeg håper også å få lagt ut en liten film fra skolebesøk på barneskolen Jesse Boots (3-12 år) ved en seinere anledning.

Djanogly City Academy

Djanogly City Academy ligger i indre Nottingham og rekrutterer elever fra ganske fattige strøk, mange av elevene (50%) har fjernkulturell bakgrunn. Skolen er både allmennfaglig og yrkesfaglig, men det er nok en overvekt av yrkesfaglig. De satser mye på IKT som et verktøy i den undervisninga og i den pedagogikken de har tru på. Skolens resultater er meget gode sett ut fra hvilke elevgrunnlag de har.

Jeg har laga en liten film for å gi flere et lite inntrykk av hvordan skolen er.


Jeg har også lagt ut hva assisterende rektor ved Djangoly City College (Nottingham) presenterte for oss om hvordan de brukte Microsoft Learning Gateway. Kvaliteten på skjermbildene blir så som så, og filmen er ikke redigert (tida strekker ikke til...), men filmen kan kanskje være interessant for noen, lyden er i alle fall ganske grei. (Under overskrifta Bett har jeg lagt ut Microsofts egen presentasjon av Learning Gateway på messa.) 

Her kan en lese mer om Learning Gateway på Microsofts norske sider.

En kan også finne ut mer om Djanogly City Academy ved å besøke skolens hjemmeside.

BETTHer har jeg lagt ut en film med noen få inntrykk fra den enorme BETT-messa 9.-12. januar 08. 

Men det er jo flere enn meg som har laga filmer fra Bett.... 
Her kan du se Teacher TVs rapport fra messa: http://www.bettshow.com/page.cfm/link=88 og 
her er BETTs egen film: http://eventsreview.com/clients/bett/2008/review/.

Jeg har også lagt ved en uredigert presentasjon av Learning Gateway som Microsoft kjøre på messa. Fila er nå i håndterlig format, men bildekvaliteten har jeg derfor måttet redusere en del. Denne filmen er nok for spesielt interesserte....

Mange la merke til Onfinitys bærbare interaktive tavle - her er deres egen presentasjon på YouTube: http://youtube.com/watch?v=PBho38WcJco

 
Powered by: itslearning