Jørn Hoelstad Pettersen

Mitt hJØRNe av web'en

Lett, billig bærbar med åpen programvare

(bilde fra produsentens hjemmeside) Ewan MacIntosh skriver rosende på edu.blogs.com om Asus EeePC, som nylig er lansert. 0,92 kg og størrelse som en liten bok er det som først slår en i øynene. Maskinen kjører på Linux og har (stort sett - eller bare?) programvare med åpen kildekode installert. Prisen vil avhenge av hvor mye minne man skal ha, men på dette Linux-forumet antydes det en ca 3.000 kroner.
Kanskje noe for skoleverket i Norge? Nå går det rykter om at også vi på vår skole må kjøpe bærbart til alle - til tross for en strategi om å bruke mye stasjonær-PC'er. Den lille tassen fra Asus ser i alle fall ut som noe som hadde vært artig å prøve. Tåler visst litt røff behandling også - ikke noe dumt poeng når noen hundre elever skal drasse rundt på sin bærbare hele dagen.

1 comments

Guest says

I Nord-Tr.lag har vi i to år satset på en sentral styring og innkjøp av elev-pc-er. Vi vil at flest mulig skal ha samme type, nettopp med tanke på at de systemansvarlige skal ha sjanse til å overleve. I fjor valgte vi Dell Latitude D620, en grei pc, men det har vært en del tull med batterier og tastatur. På grunn av innkjøpsregler måtte vi ut med nytt anbud i år, og endte opp med Ementor som forhandler, og pc-en HP 6715b. Ementor har så langt hatt en dårligere oppfyllelse av next business day-garantien, delvis på grunn av mangel på deler, i følge dem selv.
Det viser seg at presset på IKT-avdelingene likevel blir veldig stort, problemet har vært at de også har endt opp med mye av papirarbeidet på mange skoler. En skikkelig stabil og solid "tass" er kanskje noe å satse på.. En ting er i alle fall sikkert, vi kan ikke si noe som helst om hvilken løsning vi har om 5 år!

25. november 2007 14:36:13

Add comment

 
Powered by: itslearning