Jørn Hoelstad Pettersen

Mitt hJØRNe av web'en

Been there, done that ... ?

EdTech Journeys hadde en post med tittelen "11 Familiar Conversations" her om dagen.  Kort oppsummert går den på at absolutt alle blogger i edublogsfæren for øyeblikket (og i ganske lang tid alledere?) kan grupperes i 11 velkjente "samtaler". Med andre ord: intet nytt under solen, her prater og prater vi i sirkel og kommer ikke noe videre.

Det vi blogger om er for eksempel:
1. at vi har sett lyset og har sannheten på vår side og skulle ha forandret hele utdanningssfæren med teknologi --- hvis det ikke hadde vært for motstanden fra
a. administrasjonen
b. lærerne
c. samfunnet
som enten 1. ikke skjønner "det"; 2; skjønner "det", men er redd for forandring; eller, 3. skjønner "det", og gir blaffen.

osv osv.

Må innrømme at det er mye jeg kan kjenne igjen i lista. Men er det slik at det ikke er noe nytt og spennende å finne der ute? Jeg leser fremdeles mye på mine snaue 200 feed'er og synes jeg plukker opp godbiter omtrent hver dag. Min egen blogging blir det dårligere med i en hektisk periode fram mot midtterminvurderinger.

Mer enn EdTEchJourneys litt blaserte holdning har jeg sans for Stephen Downes' parering i kommentarfeltet: "samtale #12: bloggeren klager over at andre bloggere er sutrete og forutsigbare."

1 comments

Guest says

He, he.., den var jo litt morsom da. Hvis man har lite å gjøre på en søndags formiddag, kan man jo kopiere Tom: sortere sine egne innlegg i de 11 kategoriene. Men jeg syns det er bortkastet tid. Jeg leser heller nye innlegg. Akkurat som deg, finner jeg stadig noen som er interessante å lese, og jeg syns jeg plukker opp gode tips og nye tanker hele tida. Det eneste problemet er kanskje at det blir litt for mye input til tider. (Sneiet innom nr. 11 der.)
Einar Berg

4. november 2007 10:36:24

Add comment

 
Powered by: itslearning