Jørn Hoelstad Pettersen

Mitt hJØRNe av web'en

Gore redder verden; "gjenoppfinner" TV

En av de mest fortvilende "dersom, hvis ..."-scenarier jeg tenker på med jevne mellomrom, er hva som kunne vært unngått hvis rette mann hadde inntatt Det hvite hus i 2000. Ennå skal den nåværende løse kanon på dekk få slingre rundt og skape død og ødeleggelse i noen måneder til. Det eneste man kan håpe på er vel at hans lame duck-status er så total at han ikke får gjort noe - det er antagelig bedre enn alt han eventuelt måtte klare å utrette.

I mellomtiden viser Al Gore mer og mer av hvilken ledelse vi kunne ha hatt for verdens eneste supermakt. Noen synes han er pompøs. Noen synes han ikke viser tilstrekkelig samsvar mellom liv og lære. Jeg må innrømme at jeg ikke er så opptatt av om strømregningen til Gore er større enn gjennomsnittsamerikanerens. Og sammenlignet med rivalen fra valgkampen i 2000, er det meg fremdeles ubegripelig at et stort mindretall (Bush fikk 540.000 færre stemmer enn Gore blant velgerne, men flere valgmannsstemmer) stemte på en politiker med en slik total mangel på --- det aller meste, unntatt gode familieforbindelser.

Vel, det var dagens hjertesukk. Egentlig skulle jeg bare skrive litt om et av Gores mange prosjekter siden 2000: current.tv, nå bare current. Denne alternative TV-kanalen/webtjenesten fikk forrige uke et nytt design på videosidene sine som er noe av det mest snasne jeg har sett:"Hjulet" som inneholder menyen av videoer, roterer når du drar en slider opp eller ned. Når du finner en du har lyst til å se, laster den øyeblikkelig og du kan spille den av. Hver video, eller videopod, er på 3-7 minutter, og det er produsert av uavhengige produsenter og til dels amatører over hele verden.

Det er også andre innslag av brukergenerert innhold, som mulighet for å laste opp 1-minutts videoer med synspunkter på alt mulig. Disse kan brukere så stemme over.

Høyresiden i USA klarte å plante påstanden om at Gore hadde hevdet å være den som oppfant Internett. At han i virkeligheten bare fortalte hvordan han som senator bidro til finansieringen av det som ble til Internett, var en nyansert uttalelse som ikke hadde en sjanse til å vinne fram i amerikanske mediers soundbite-regime. Men Gore fortsetter ufortrødent å gi sine små bidrag ikke bare til klimadebatten, men også til fornyelsen av media.

Samtidig melder Iraq Body Count at 26 mennesker ble drept i Irak i går og at det totale antall sivile drepte siden krigen startet er mellom 75.775 og 82.560.

0 comments

Add comment

 
Powered by: itslearning