it's learning

Hva er nytt i it's learning 3.2?

I denne lanseringen har vi prioritert å forbedre eksisterende funksjonalitet vi vet at brukerne våre ønsker. Da vi planlagte denne lanseringen, gikk vi gjennom lister over forslag og anmodninger om funksjoner fra den rådgivende komiteen, kundestøtteteamet vårt, partnerne våre, våre interne avdelinger og generelle tilbakemeldinger fra brukerne våre.

Vi prioriterte deretter alle anmodningene og forslagene, og resultatet er it's learning versjon 3.2. Vi har fokusert på å forbedre eksisterende funksjonalitet i stedet for å lansere nye funksjoner. Én av de nye funksjonene er imidlertid en helt ny teksteditor. En ny teksteditor var øverst på brukernes ønskeliste, sammen med et forbedret meldingssystem og et diskusjonsverktøy.

Nye funksjoner i it's learning 3.2

Diskusjoner

Diskusjonsverktøyet i it's learning kan brukes i mange forskjellige situasjoner. Lærerne kan for eksempel opprette diskusjoner om et bestemt emne i et fag. I de fleste tilfeller er det lurt å starte et par tråder selv som kan få i gang diskusjonen. I disse trådene kan du legge til spørsmål som du tror vil engasjere deltakerne.

En diskusjon er også et nyttig verktøy å bruke når du har et nylig opprettet fag og ønsker å oppmuntre til deltakelse. En skrevet presentasjon som sirkulerer i en diskusjon, gjør at deltakerne blir kjent med hverandre, og det får dem også til å logge på it's learning regelmessig for å lese eller legge til innlegg.

I it's learning 3.2 får du bedre oversikt over store diskusjonsgrupper, det er tillatt med anonyme innlegg, brukerne kan redigere eller slette sine egne innlegg, og det er også støtte for avatarer (personlige bilder).

 Diskusjoner (03:27 min, 4,51 MB)


Meldingssystem

Det eksisterende meldingssystemet er oppgradert med flere nye funksjoner. Generelt er meldingsorganiseringen forbedret. Navigeringen er også forbedret: I den nye versjonen kan du velge hvor mange meldinger som skal vises per side (50 er standard).

Vi har lagt til filtre, og støtte er aktivert for forhåndsvisning av meldinger. Det er for eksempel mulig å filtrere meldinger som er knyttet til et bestemt fag. I versjon 3.2 er det mulig å markere meldinger som favoritter, lagre meldinger som kladder, forhåndsvise meldingsteksten og tømme papirkurven.

 Meldingssystem (03:32 min, 4,25 MB)


Ny teksteditor

Endelig, her er den! Den nye editoren i rikt tekstformat er ikke basert på verken Java eller ActiveX, og den virker i de fleste nettlesere. Editoren kan endre størrelsen på bilder automatisk, og det er enklere å sette inn videoer sammenlignet med de eksisterende editorene. Den rydder tekst som er limt inn fra MS Word, og den har et forbedret WYSIWYG-grensesnitt (det du ser, er det du får) med flere alternativer og knapper.

Det finnes et sett med uttrykksikoner (smiletegn) som kan brukes i diskusjoner og mer uformell korrespondanse. Verktøylinjene i editoren kan tilpasses, og brukerne kan gå til fullskjermmodus når de skriver i editoren.

 Ny elektronisk hjelp og teksteditor (03:21 min, 4,44 MB)


Ny elektronisk hjelp

Den elektroniske brukerdokumentasjonen er skrevet fullstendig om. Den er tilgjengelig på engelsk, norsk, svensk, dansk og nederlandsk. For tysk eller spansk er den engelske hjelpen tilgjengelig. Nynorskbrukere må bruke bokmål.

Manualen er enkel å bruke. Du åpner den ved å klikke koblingen Hjelp/Om øverst til høyre i it's learning.

 Ny elektronisk hjelp og teksteditor (03:21 min, 4,44 MB)


Oppgaver

Vi har lagt til støtte for bunkevis vurdering og forbedret innleveringsfunksjonene for grupper. I tillegg kan lærerne velge om de vil tillate at deltakerne leverer etter tidsfristen. Lærerne kan også sende påminnelser til deltakere som fortsatt ikke har levert, når tidsfristen nærmer seg. Muligheten for å vurdere flere deltakere er en egenskap vi vet at lærerne ønsker seg. Når de vurderer, kan lærerne velge om de vil vurdere enkeltdeltakere eller flere deltakere samtidig.

 Andre nyheter i 3.2 (03:07 min, 4,19 MB)


Filopplaster

Filverktøyet er forbedret med en ny filopplaster. En av de nye funksjonene lar deg laste opp flere filer samtidig. Dette gjør at du kan laste opp større filpakker og filstrukturer.

I versjon 3.1 ble filopplasteren åpnet i ett hurtigvindu, mens filopplasteren i 3.2 er integrert i siden for å legge til filer.

 Andre nyheter i 3.2 (03:07 min, 4,19 MB)


Andre nyheter

SCORM
SCORM-spilleren er oppdatert i 3.2. it's learning støtter nå både SCORM 1.2 og SCORM 2004 fullt ut. Importgrensesnittet er noe endret sammenlignet med versjon 3.1.

Mobile
it's learning mobile er oppdatert. Brukerne kan nå lese og legge til blogger og diskusjonsinnlegg i mobile-versjonen.

Sikkerhet

Sikkerheten er forbedret i it’s learning 3.2. Det er lagt inn et filter som gjør at det ikke er mulig å legge inn farlig HTML-kode. Samtidig er det gjort forbedringer for å hindre påloggingsproblemer på grunn av informasjonskapsler. Nedlasting av filer vil nå skje automatisk fra eget domene files.itslearning.com for å hindre cross-site scripting (XSS).

Brukermanualer i PDF-format

Hva er nytt i it's learning 3.2

  1.  Engelsk
  2.  Norsk
  3.  Nederlandsk
  4.  Dansk
  5.  Svensk
  6.  Spansk

Kjente problemer og løsningsforslag

  1.  Known problems and workarounds (English only)